Vijf redenen voor vrouwen om meer gezonde vetten te eten

Is kokos slecht voor hart- en bloedvaten? En word ik daar niet dik van?

NEE! Vetten zijn je energieleveranciers. En vooral vrouwen hebben die hard nodig. We hebben het natuurlijk over GOEDE vetten!

Bang voor vetten

Laten we eerlijk zijn. We zijn bang gemaakt voor vetten. Ze maken ons dik! vetten gaan eten. En wat is het resultaat?  De helft van de Nederlanders en Belgen zijn te dik. En per dag sterven er 58 vrouwen en 51 mannen aan hart-en vaatziekten. Het aandeel hart-en vaatziekten in de totale sterfte is onder vrouwen is het hoogst; 30%. Er sterven dus meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan aan wat anders (cijfers Hartstichting).

Inmiddels is er veel grootschalig onderzoek gedaan waaruit blijkt dat bepaalde vetten gezonder zijn dan we altijd hebben gedacht, én dat niet vetten maar suikers en geraffineerde koolhydraten de veroorzakers zijn van zowel obesitas als hart- en vaatziekten.

OK. We worden dus vet van suiker, niet van vet

Marjolein Dubbers van de energieke vrouwen academie zegt het heel goed :

“Het lijkt tegenstrijdig. Vet eten maar niet vet worden. Bedenk echter dat je lichaam een fabriekje is waarin allerlei ingewikkelde processen plaatsvinden. Roomboter of een ander vet wordt niet rechtstreeks onder je huid geplakt als extra vet. Roomboter wordt in je maag afgebroken, vermengd met andere sapjes zoals maagzuur en gal, waarna het in je darmen wordt omgevormd tot stoffen die je lichaam kan gebruiken als bouwstof of als energie. Vanuit je darmen komen deze stoffen in je bloed en van daaruit worden ze naar de behoeftige cellen vervoerd.  Er is dus geen rechtstreekse verbinding van roomboter in je mond naar vetcellen op je ……. bibs.

Een vooraanstaand medisch tijdschrift (The New England Journal of Medicine) beschrijft een onderzoek waarbij honderden proefpersonen op 3 diëten werden gezet. Groep 1 kreeg een vetarm dieet. Groep 2 een mediterraan dieet met veel groente, pasta’s en wat vlees. Groep 3 kreeg een dieet met heel weinig suiker. Wat denk je? Personen met het suikerarme dieet verloren twee keer zoveel gewicht dan die met het vetarme dieet. Bovendien had de suikerarme groep de beste cholesterolverhoudingen in het bloed. Er is veel meer van dit type onderzoek beschikbaar. Het bewijst ook dat calorieën tellen grote onzin is, want inderdaad, vetten bevatten wel veel calorieën. Nou en? Maar let wel op: er zijn gezonde en ongezonde vetten en het is belangrijk om de verschillende soorten te kennen.”

Hier zijn haar 5 redenen om ‘vet’ te eten :

  • Je belangrijkste hormonen worden gemaakt op basis van cholesterol, dat je deels binnen moet krijgen door het eten van gezonde vetten.
  • Hart- en vaatziekte zijn de grootste veroorzaker van sterfte onder vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat omega 3-vetten deze ziekten voorkomen.
  • Depressies komen veel voor bij vrouwen. Er blijkt een aantoonbare relatie tussen de consumptie van vette vis (omega 3) en het voorkomen van depressiviteit in een land.
  • Gezonde vetten zijn grotere energiegevers dan koolhydraten, je krijgt er meer energie van.


Als je meer gezonde vetten eet, raak je eerder verzadigd en heb je minder behoefte aan suikers en (geraffineerde) koolhydraten, die slecht zijn voor je gezondheid

 

 

Groetjes

Jouw Easyfit Premium Team

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

 

 

 

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer