De schokkende waarheid achter de suikerverslaving

Raak jij stiekem in paniek wanneer er geen zoetigheid in huis is? Storm jij soms ook lichtelijk beschaamd de benzinepomp binnen om 5 voor 12 om nog een reep chocola af te rekenen? Eet je soms Nutella? Direct uit de pot? Met een eetlepel? Dan ben jij mogelijk zoals veel vrouwen (en mannen én kinderen) verslaafd aan suiker.

Met inmiddels duizenden leden over België en Nederland horen we maar al te vaak symptomen die vaak terug te leiden zijn naar een suikerverslaving. Opgeblazen, moe, hoofdpijn, overtollig vet, concentratieproblemen, emotie-eten en nog veel meer. En ik hoor je al denken : maar wat doet suiker dan met mijn lichaam?

Nummer 1 : Suiker = love handles

Je lichaam heeft energie nodig. Die kan je uit verschillende bronnen krijgen. Eén van deze bronnen is suiker. Denk aan koek, snoep, pasta, gezoete yoghurt, vruchtensappen en zelfs gedroogd fruit.Hierdoor krijg je een snelle energie boost omdat je glucosegehalte, ook wel je bloedsuikerspiegel genoemd, stijgt. Zodra je bloedsuikerspiegel stijgt maakt je lichaam insuline aan om de glucose, naar je cellen te brengen. Daar zijn ze nodig om energie te geven. Is er een overschot aan suikers? Dan slaat het lichaam dit op in : je vetcellen.Onthoud dat zolang er insuline in je bloed circuleert, je lichaam stopt met het verbranden van vet.

En bovendien ontregelt die snickers bij de lunch je honger-en verzadigingsgevoel waardoor je niet meer voelt dat je genoeg gegeten hebt en weer extra trek krijgt in suiker. Een vicieuze cirkel dus die wij vandaag samen met jou gaan doorbreken.

Nummer 2 ; Van suiker wordt je een drama Queen

Ja, je hoort het goed suiker haalt je hormonen overhoop! Het verstoort de mineraal balans in je lichaam waardoor calcium en magnesium moeilijker worden opgenomen. En die heb je hard nodig om je botten stevig te houden! Oh en wist je dat suiker ook je immuunsysteem verzwakt én voor ontstekingen zorgt?

Maar grootste schade die suiker kan aanrichten is diabetes type 2 , één van de snelst groeiende ziekte op het moment. Neem de gevolgen van suiker dus écht serieus.

Nummer 3 : Suiker heeft invloed op al je relaties

Moeite met concentreren op je werk? Regelmatig vaag in je hoofd? Kamp je met lichte depressiviteit en lusteloosheid? Dan krijg je waarschijnlijk te veel suiker binnen. Plus! Het vermindert niet alleen je productiviteit op het werk, ook je relaties en hoe je met anderen en jezelf omgaat staat sterk onder druk.

De oplossing?

Ok! Genoeg slecht nieuws, “wat is de oplossing” , horen we je al denken.

De enige oplossing om van je suikerverslaving, en dus overtollige vetopslag af te komen is : je bloedsuikerspiegel in balans brengen. Dit wil zeggen, zorgen dat er geen pieken en dalen ontstaan. Het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ook al heb je je hele leven al overgewicht; je kan er op de 40 ste of 50ste ste nog steeds vanaf raken door stilaan suiker af te bouwen.

Begin door bijvoorbeeld in plaats van 2 suikerklontjes er maar 1 te nemen of sla dat stukje taart een keertje over.

Wij zijn achter de schermen bij Easyfit gelukkig druk bezig aan een SUGAR CHALLENGE waar we je over enkele weken bij de hand nemen én 10 dagen lang ondersteunen om suikervrij te gaan!

Hou de nieuwsbrief dus zéker in het oog!

Groetjes!

Jouw Easyfit Premium Team

Samen, sterker door het leven!

 

Meer weten? Vul het formulier in en klik op verzenden. EasyFit Premium neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

  • * velden zijn verplicht.

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer