Wil je óók weten hoe je stress kunt verminderen?

Hey! Dit is jouw Milon team. Ervaar jij op dagelijkse basis stress? Misschien stress op het werk? In je relatie? Stress rondom de kinderen of iemands gezondheid? Stress in de familie?  Misschien weet je niet eens waarom je stress hebt en is het gewoon een ‘gevoel’. Misschien weet je zelfs niet meer hoe het is om ‘stressvrij’ te zijn.

Stress speelt vaak en grote rol bij de ontwikkeling van overgewicht. Het kan heel goed zijn dat afvallen niet goed lukt vanwege te veel stress in je leven. Maar hoe krijg je jouw stress en gewicht onder controle?

Uit onderzoek blijkt dat wij mensen op 2 manieren reageren op stress als het aankomt op voeding:

  • 30% van de mensen valt af doordat het hongergevoel afneemt
  • 70% heeft meer zin om te eten door de constante stroom van adrenaline in het bloed. Deze mensen komen aan door stress.

Hoe komt dit nu?

1. Emotioneel eten.

Stresshormoon cortisol is hier de boosdoener. Al in de eerste 24 uur van stress komt het hormoon vrij in de hersenen en triggert het je ‘beloningscentrum’ in de hersenen. Heel simpel uitgelegd: het gaat op zoek naar een beloning. Deze krijgen we voornamelijk door vet eten. Cortisol is de reden voor je zogenaamde ‘emotionele eten’.

2. Chronische stress.

Deze vorm van stress ontstaat vaak op het werk bij mensen die een stresserende baan hebben die ze ‘net’ aankunnen. Er zijn verschillende manieren waarop chronische stress kan ontstaan. Heb jij een baan waar de werkdruk hoog is, maar waar persoonlijke inbreng niet gewaardeerd wordt? Dan kan dat de reden zijn waardoor je aankomt.

Een prettige werkomgeving is erg belangrijk. Zelfs het kopen van een huis en een promotie kunnen stress opleveren. Zorg ervoor dat dit niet te lang duurt. Hoe jij als persoon bent bepaald vaak of iets voor stress zorgt of niet. Wat voor de ene persoon stressvol is, hoeft dat niet voor de andere te zijn. Bijvoorbeeld perfectionisme, een alles of niets mentaliteit, inflexibiliteit in het denken, pessimistisch zijn, negatief zijn en constante zorgen.

Hier zijn 6 algemenen dingen die voor langdurige stress kunnen zorgen:

  • Grote levensveranderingen
  • Werk of school
  • Problemen in je relatie
  • Financiële problemen
  • Te druk zijn
  • Familie en kinderen

Zo. Nu je weet wat stress inhoudt geven we je hier 4 tips om stress te verminderen. Zoals altijd klinken deze je misschien bekend in de oren maar welke van deze tips heb je al ooit écht toegepast? Iets werkt pas écht als je het ook daadwerkelijk de kans geeft. Verandering heeft ongeveer 21 dagen nodig dus geef jezelf een kans en de tijd.

1. Beweeg!

Door lichaamsbeweging maken je hersenen endorfine aan. Dit is een gelukshormoon. Hierdoor voel je je minder gestrest.

2. Pick your battles

Ga onnodige stress uit de weg. Is er iemand die je stress bezorgt negeer die persoon dan gewoon. Wil je baas je een extra opdracht geven, maar zit je agenda echt al helemaal vol, zeg gewoon een keer “NEE”.

Stress is een grote boosdoener op het werk. Je kan beter af en toe iets weigeren dan opeens in de ziektewet te komen door een burn-out. Je baas zal het daar mee eens zijn.

3. Spreek je waarheid!

Ga problemen niet uit de weg, maar pak ze aan. Laat een gevoel niet opgekropt worden, maar spreek ontevredenheid uit. Op die manier kan de ander er ook wat aan doen, waardoor je stress kan verminderen.

Pas je aan als je de situatie niet kan veranderen. Probeer de positieve kant van dingen te benoemen.

4. En vooral, eet gezond!!

Een lichaam vol gezonde voedingsstoffen is beter bestand tegen stress dan een lichaam dat niet voldoende belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Nu willen we van JOU horen : Ervaar jij stress op dagelijkse basis? Wat is hier de oorzaak van denk je? Laat het ons weten!

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

 

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer