Vind jij het moeilijk om het sporten vol te houden? Dit is de reden dat je steeds terugvalt in je oude patronen!

Een onderwerp waar klanten vaak niet over raken uitgepraat is het fenomeen van het ‘terugvallen’. Ze komen gemotiveerd onze clubs binnen, laten zich begeleiden en verliezen na een tijdje de motivatie om gezond te eten of zich te houden aan de sportfrequentie die wordt aanbevolen.

“Hoe komt het nu dat ik steeds op hetzelfde punt terugval? Ik begin zo gemotiveerd en laat me altijd verleiden om terug te gaan snoepen of een keertje sporten over te slaan, terwijl ik daarna er zo’n spijt van heb.” Bij Easyfit hebben we na jarenlange ervaring en na het coachen van duizenden mensen een duidelijk patroon terug gezien, namelijk: 

Vraag een Gratis Proefweek aan!

De kans is groter dat je actief blijft als je gecoacht wordt. Bij Easyfit merken we ook dat mensen die samen met een vriendin, vriend of partner komen sporten actiever blijven omdat ze samen aan een doel werken. Wij zien dat als je gedurende 6 maanden je activiteit bij Easyfit kan doorzetten met behulp van onze trainers, je klaar bent om fysieke activiteit voorgoed in je leven te bouwen.

Verandering is namelijk niet iets wat over 1 nacht ijs gaat. Het is een erg ingewikkeld neurologisch proces in je hersenen. Je hersenen zijn als een grote computer. Elke keer als jij een bepaalde actie doet, zoals een stuk taart eten op een verjaardag, voor de gezelligheid, slaat die dat op. Hoe vaker je een stukje taart eet, hoe sterker de zenuwbaan van ‘gezelligheid’ naar ‘taart eten’ wordt. Dit wil zeggen dat als je besluit om geen taart meer te eten als je kinderen op bezoek komen, je daar moeite mee zal hebben omdat jouw computer geprogrammeerd is om gezelligheid met taart en andere zoete lekkernijen te associëren. 

Als je stopt met dit gedrag te vertonen en het vervangt door ander gedrag zoals: 

Gezellig sporten met een vriendin, zal deze zenuwbaan dus langzaam maar zeker De nieuwe zenuwbaan zal gezelligheid koppelen aan een fysieke activiteit. Het afbrokkelen van de oude zenuwbaan en het ontwikkelen van de nieuwe duurt gemiddeld 28 dagen. Om permanente verandering in je levensstijl teweeg te brengen dien je echter de nieuwe zenuwbaan zo sterk mogelijk te maken door het nieuwe gezonde gedrag zo regelmatig mogelijk te herhalen. Je zult merken dat je na een tijdje WIL sporten omdat jouw computer nu zo geprogrammeerd is.

Om je al vast op weg te helpen bieden we je graag een gratis proefweek aan. Klik afbrokkelen en een nieuwe zenuwbaan vormen. Klik op de link onder deze video en ontvang 1 week gratis begeleiding. Onze coaches staan voor je klaar!

Nu willen we van jou horen!

Vind je het moeilijk om actief te blijven? Wil jij ook een gratis proefweek om jouw ‘computer’ te herprogrammeren? Laat het ons weten in de comments en ontvang een gratis proefweek!

Heb jij een vraag die je graag beantwoord wilt zien?

Stuur dan een e-mail naar info@easyfit.be

Groetjes Tom/Steven

 

Easyfit, fitter door het leven!

 

Wil je het liever zelf ervaren? Maak dan gratis kennis met een gratis Proefweek bij EasyFit Premium in:
Aalst, Aartselaar, Asse, Balen, Beerse, Brugge, Deurne, Diepenbeek, Genk C-mine, Gent, Gullegem, Halle, Hamme, Kruibeke, Lommel, Maasmechelen, Oostende, Ranst, Rillaar, Rumst, Schaffen, Sint-Job, Sint-Pieters-Leeuw, Schilde, Tongeren, Den Haag (NL), Goes (NL) en Hillegom (NL)

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer