Dit is de reden dat je niet kan sporten 's morgens! 3 motivatietips voor slaapkoppen en 'snoozers'

We worden er elke ochtend mee wakker en we kennen hem allemaal : de snoozeknop. 

Hoe vaak laat jij hem afgaan?

In onze clubs in Hamme en Schilde sporen we onze leden (en voornamelijk de slaapkoppen en snoozers) aan om in de ochtend te komen sporten. Waarom? Niet alleen geeft dit een boost aan je metabolisme, je hebt ook de hele dag meer energie én bent minder geneigd om ongezonde keuzes te maken. Natuurlijk is dit niet makkelijk voor iedereen. Als je iemand bent die veel slaap nodig heeft én simpelweg niet houdt van fitness en lichaamsbeweging in de ochtend lijkt 's morgens sporten eerder een straf dan een beloning voor je lichaam.

In Hamme én Schilde gingen we op onderzoek uit en kwamen er achter waar in veel gevallen de oorzaak ligt. Van hieruit hebben we 3 tips én een bonustip opgesteld voor alle slaapkoppen en snoozers van Easyfit premium. 

TIP 1 : GA OP DATE!

En daarmee bedoelen we niet een ‘echte’ date maar een sport date. Onderzoek wijst uit dat als je een partner hebt om mee te sporten de kans veel kleiner is dat je afzegt en veel groter dat je ’s morgens je bed uitkomt! :)

TIP 2 : LICHT AAN!

Door in de ochtend direct de gordijnen open te doen als je wekker afgaat worden je hersenen gestimuleerd om sneller wakker te worden. De mentale  ‘pijn’ is dan minder erg. Rond deze tijd van het jaar is het slim om het gewoon met een nachtlampje te doen ;)

TIP 3 : DRINK WATER

Zet een glas water naast je bed en drink deze op zodra je wakker bent. Vaak zijn we nog moe omdat we veel vocht verliezen ’s nachts en in de ochtend eigelijk een beetje uitgedroogd zijn. Een glas water geeft je direct een boost en je lichaam wordt veel sneller wakker.

BONUSTIP : GEEN TV

Val je in slaap met de TV aan? FOEI! :) Dit is heel slecht voor je nachtrust omdat je op een bepaald level niet 'echt' in slaap valt door het licht en het geluid. Probeer dus vanaf vandaag zonder TV in slaap te vallen en je zal zien dat je veel beter kan opstaan!

Zo ik hoop dat ik vandaag weer op weg heb kunnen motiveren om voor je gezondheid te kiezen. Vertel ons wat je ervan vindt in de comments! Like onze pagina en deze video en deel hem met je vrienden.

 

Tot volgende week!

Groetjes!

 

Steven
 

 

Easyfit; fitter door het leven

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer