De winter komt eraan : Wat te doen met je huid!

Heb je ook soms last van je huid? Lijkt het wel alsof je maar crèmes kan smeren en smeren maar er geen verandering in komt. Dat je denkt dat je eindelijk JOUW ideale dagcrème hebt gevonden en enkele weken later ben je terug bij AF? Als je naar interviews kijkt waar er aan beroemdheden wordt gevraagd wat hun geheim is voor een stralende huid is. Dan zul je vast gemerkt hebben dat 99% van hen hun jeugdige huid danken aan het dagelijks drinken van liters water. Maar wat is nog goed voor je huid naast het drinken van water?

Eiwitten

Voeding met weinig eiwitten vertraagt de wondgenezing. Een eiwitrijke voeding is dus geschikt als je huid zich moet herstellen van bijvoorbeeld een operatie of verbranding. Meer uitleg lees je op deze site.

Vrije vetzuren

Vette vissoorten als zalm bevatten veel omega-3-vetzuren. Het is belangrijk om deze stoffen via de voeding tot ons te nemen, want ons lichaam kan ze niet zelf produceren. De omega vetzuren zijn met name van belang om je huid sterk en weerbaar te maken.  Ze lijken ook de kans op chronische huidziekten te verkleinen.

Beta-carotene

Deze stof kan worden omgezet worden in de actieve vorm van vitamine A. Dit beschermt de huid tegen UV schade; en die is de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering.

Lycopeen

Lycopeen zit onder andere in tomaten.  Het heeft een antioxidant werking, maar beïnvloed ook de barrièrefunctie van de huid. Maar als je echt voordelen wil halen uit deze stof zul je jouw tomaten eerst meoten koken. Tomatenpuree of verse tomatensaus is dus beter dan een rauwe tomaat!

Groene thee

Bevat razend veel antioxidanten. Het beschermt je tegen UV schade en is daarmee een belangrijk middel om huidveroudering te voorkomen.

Nu willen we van JOU horen :

Heb jij huidproblemen? Wat doe je eraan? Heb je tips voor je Easyfit Premium vrienden? :) Vertel het ons in de comments.

Vond je dit artikel leuk? Like het dan en deel het met je vrienden!


 

Groetjes

Jouw Easyfit Premium Team

 

 

 

Deel dit bericht:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer